A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. január 16., szombat

A nemzetőr



Kicsiny hazánkban sokféle egyenruhással találkozhatunk. Katonával, vám-és pénzügyőrrel, rendőrrel és határőrrel, közterület-felügyelővel, biztonsági őrrel, polgárőrrel, nemzetőrrel, városőrrel, és ami a legújabb seriffel.
Ha véletlenül kifelejtettem volna a felsorolásból kérem pótolja valaki! Mielőtt bárki is "fejtegetést" várna leszögezem: csak egy találkozást mesélek el.
Minap reggel, úgy fél nyolc környékén, -a legnagyobb "csúcsban"- utolértem egy piros Suzukit terelgető urat a Honvéd utcában, a Sávház utcai kereszteződésnél. Aztán Ő lett a legnagyobb csúcs! A kocsi hátulján -később láttam, oldalán is- nagy fekete betükkel hirdette: NEMZETŐRSÉG. Utolérni nem volt nehéz, mert nagyon lassan ment, megelőzni pedig azon a szakaszon előbb a gyalogátkelő, aztán a szembejövő forgalom, majd a záróvonal miatt lehetetlen volt. A kilóméterórám szerint kb. tízzel haladt óránként, annak ellenére, hogy az Arany téri körforgalomig üres volt előtte az úttest és kivételesen gyalogos átkelés sem volt egyik zebránál sem. Így "repesztettünk" a körforgalomig, ahová szabad lett volna a behajtás, de inkább megállt. Azt hiszem, akkor vesztettem el a fonalat, meg a türelmem egy részét! Végre behajtott a körforgalomba nagyjából a "megszokott" sebességgével, majd számomra teljesen érthetetlen okból lassítani kezdett és a Kisfaludy utcai betorkollás előtt szinte megállt. Bent a köríven, annak ellenére, hogy senki nem érkezett! Azt hiszem, akkor vesztettem el a türelmem másik részét. Beletenyereltem a dudába! Mivel nem szivesen feltételezem valakiről, hogy hülye, maradjunk annyiban süket lehet, mert nem reagált. Zavartalanul "száguldott" tovább, kifordult az Arany János utcára és fojtatta az "ámokfutást" a Füredi utca irányába. Aztán az első kereszteződésnél kifordult jobbra a Léva köz felé. Ez sem ment simán, mert nem irányjelzett és a fordulási ív közepén újfent megállt, teljesen indokolatlanul. Akkor végre láthattam az arcát, és a korából itélve nem csak gyengén halló, hanem gyengén látó is lehet. Azóta már láttam ezt a kocsit a Léva közben, félkeresztben állt a garázsajtók előtt!
Nos összegezve a kérdéseket, ha valakinek gondot okoz a KRESZ, a látás, hallás, a kora vagy esetleg valamit rosszul tud a kocsiján virító felirattal kapcsolatosan, akkor?
Ezzel nem a Magyar Nemzetőrséget kívánom minősíteni, csak a történetben szereplő egy nemzetőrt, de őt nagyon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése