A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 12., péntek

Mihez képest?

Lassan napi rendszerességgel "futok bele" olyan észrevételekbe, hol a rendőrség által -közlekedési kihágásért- kiszabott büntetéseket kifogásolja, bírálja valaki.
Amikor konkrét eset a panasz oka azt gondolom hozzáértő személyek kivizsgálják és megválaszolják. Én inkább az általánosságban megfogalmazott, egyre többször feltűnő "bírálatról" szólnék. Arról, melyben egyesek vélekedése szerint a rendőrök túl sokat foglalkoznak az autósokkal és túl sokszor büntetnek. Valóban? Mihez képest túl sok?
Aki napi rendszerességgel közlekedik és alaposan figyelemmel kíséri a közlekedők által elkövetett "cselekményeket" -márpedig ezt kell tenni a veszélyhelyzetek kiszűrésére- az nem gondolnám, hogy a rendőröket hibáztatja. Csak néhány, általam nap mint nap tapasztalt "vétséget" említenék a teljesség igénye nélkül. Megállás tiltott helyen, úgy mint gyalogátkelőn, kereszteződésben, tiltó tábla hatálya alatt! Elsőbbség megadásának elmulasztása, STOP tábla figyelmen kívül hagyása, behajtás a pirosba! Gyorshajtás! Amennyiben én haladok közel hatvannal lakott területen és folyamatosan megelőznek, akkor ugye feltételezhetem a gyorshajtást? Márpedig ilyen és hasonló "vétségeket" -némelyik több is mint vétség- naponta tapasztalok.
Akkor pedig újólag megkérdem! Mihez képest büntetnek sokat?
Egy szóval sem állítom és nem is állítottam soha, hogy a KRESZ előírásainak ismeretében tévedhetetlen lennék. Még az is elképzelhető, ha most ebben a pillanatban elém tolna valaki egy vizsgalapot kitöltésre, elbuknék. De az biztos, hogy nem a felsorolásban szereplő és egyéb -amúgy a KRESZ szerint is- súlyozott kérdések miatt. Éppen ezért nem a munkáját végző rendőrt bírálom, hanem igyekszem karbantartani a tudásomat, betartani a szabályokat és legalább tudatosan nem szegem meg azokat.
Aki nem akar büntetést, tegyen meg mindent az elkerülésére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése