A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 28., vasárnap

Víz, víz..

A víz világnapja apropóján a csapvízre és fogyasztására koncentráltak hazánkban. A hazai helyzet egyáltalán nem rosz -mondják- kivéve az arzénes vizet.
-Megéri csapvizet fogyasztani állítják, mert "egy friss teszt a víz világnapján kimutatta, hogy az ásványvizek fertőzöttek, a csapvíz tiszta". A vizsgálat számos szempontja és a kiértékelés oldalnyi, ezért ennek közlésétől eltekintek, bárki utána tud nézni és ellenőrízheti az állítást: "a csapvíz legyőzte a palackost"!
-Aztán olvasom, hogy Mesztegnyőn "egy független szakértői vizsgálat úgynevezett csillagmentes eredményre jutott, vagyis szennyező anyag nem mutatható ki, a csapvíz ásványvíz minőségű."
-A televízió híradója szerint egyenesen "itt a legjobb a víz az országban, a Mesztegnyőn élők, ritka mondjuk ünnepi alkalmakkor, még palackozni is szeretnék".
Akkor nézzük az állításokat sorban!
-Először: az ásványvízek fertőzöttek, a csapvíz tiszta.
-Másodszor: Mesztegnyőn a csapvíz szennyező anyag mentes, ásványvíz minőségű. ( Tiszta, de fertőzött?!)
-Harmadszor: Itt a legjobb a csapvíz az országban. ( Máshol kevésbé tiszta és fertőzött?! Vagy tiszta, de fertőzöttebb?! Vagy kevésbé tiszta és fertőzöttebb?!)
-Negyedszer: Ritka alkalmakkor palackoznák. ( Minek? Ha fertőzött, de tiszta olyan már van ásványvíznek hívják! Igaz fertőzött, de tiszta csapvíz még nincs palackozva! Vagy nem tudok róla?)

Ellenben, ha a Mesztegnyői víz azért a legjobb mert tiszta is, meg nem is fertőző, akkor nem lehet olyan minőségű mint az ásványvíz. Hanem jobb! Akkor miért nevezik ásványvíz minőségünek? Viszont, ha jobb, akkor miért csak ritka alkalmakkor akarják palackozni? Ellenben, ha palackozzák, akkor már nem csapvíz, hanem palackos víz. Most akkor a palackos víz -mivel külön nem minősítették- az milyen víz? Ásványvíz minősítésű, vagy csapvíz minősítésű? Tehát szennyezett, vagy nem? Fertőző, vagy nem? Tudja még valaki követni, vagy inkább ne boncolgassuk tovább? Egyáltalán, mi folyik itt? Víz? Milyen víz? Tiszta, vagy .....?
Hogy, micsoda? Ha nem fejezem be akkor mi fog folyni? Nem víz!?

2 megjegyzés:

  1. Vigyázz Józsi, mert az idegosztály nem a legjobb hely! Neeem szabad ilyen latolgatásokba belemenni, mert oda jutsz a végén! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Nem a legjobb? Miért? Ott milyen a víz?

    VálaszTörlés