A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. április 20., kedd

Felejthetetlen

Tegnap délután, annak örömére, hogy a nap is kisütött végre és az eső sem esett, délután négy körül kiugrottunk a Desedára.
Ideje volt, mert Melindának felejhetetlenre sikeredett az elmúlt hét, lévén a naponkénti eső és így telt a szabadsága. Ezt azért a szülinapi megemlékezéssel ellensúlyoztuk. A nagy sár miatt meg sem próbáltam beautózni a csónakért, kerestünk egy parti horgászállást. A táj szépségét feledtette a rengeteg szemét, amit a sporttársak hagytak ott. Így kevéske időnkből még arra is áldozni kellett, hogy megtöltöttünk egy műanyag zsákot színültig. Az egyensúly ezzel hejreállt, csak azokat nem értem, kik állandóan fújják a panaszaikat a Desedán uralkodó állapotok miatt és közben rombolják. Ebben az állásban szinte mindig autót látok, akkor miért nem képesek elvinni a szemetüket. Mert "tüke". Akinek nem inge, ugye az...! Aztán a szép napsütést kicsit feledtette a "randa" szél és fordítva. Hat körül a szél elállt és isteni lett az idő, megjött az esti "békesség" a vízre, a kacsák félelem nélkül úszkáltak az úszó és körül és megjött a halam is. Gyönyörű kettes tükrös. Szépen küzdött, majd megadta magát sorsának. Aztán a halam szépségét kicsit feledtette az oldalán húzódó két jó tízcentis már gyógyuló vágás, ami "gereblyére" utal. Ezen megint bosszankodtam kicsit, mert ezzel a módszerrel sok halat megsebesítenek, ami esetleg elfertőződik, mire kiszednek egyet. Halbarát víz! Ennek jelentését egyeseknek még jócskán tanítani kell és fogalmam sincs mivel lehetne a fejükbe verni. Mondjuk több, hatékonyabb és szigorúbb ellenőrzéssel. "Döntsd a tükét, ne siránkozz...", kicsit ferdítve! Azért mindent összevetve és a bosszúságot feledve kellemes délután sikeredett.

4 megjegyzés:

  1. Ki nem állhatom, hogy annyi szemetet hagynak a tópartokon, és az erdőkben tulok emberek. Jól tettétek, hogy kicsit takarítottatok, bár erre is van közcélú munkás a Desedán! Hasonló munkamorállal mint amiről korábban írtál. Persze ha mindenki vinné a saját szemetét...
    Délután jelek szerint jobban megy a hal!

    VálaszTörlés
  2. Pedig, (elvileg) "természet barát" emberek járnak oda...

    VálaszTörlés
  3. No nem egészen! A Deseda munkásait meg kell védenem, mert teszik a dolgukat. Tegnap legalább ötven zsáknyi szemetet hoztak fel a motoros ladikkal.

    Nos rátapintott a lényegre kedves C Velvet: elvileg! Azért az érdekes, hogy ahány horgásszal, kirándulóval elbeszélgettem erről a témáról, mind azt mondta, ő aztán nem szemetel.

    VálaszTörlés
  4. Furcsán mozog az én agyam, mert a szemetet, meg a halat összekapcsoltam, a Te írásod apropójaként a következő szösszenet pattant ki belőle: http://apa54.blogspot.com/2010/04/szeretem-halat-enni.html

    VálaszTörlés