A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 15., kedd

Élettér

A védett öblökben már leülepedik az esőzések után bemosódott hordalék és a kitisztult víz szépen "virágzik".
Hínárfélék, édesvízi algák kusza öszevisszasága ad remek búvóhelyet a halaknak. Legfőképp az idei ivadékoknak hasznos, mert elbújhatnak a ragadozók elől. Kedvelt vadászterülete ez a lesből támadó csukának. Süllő nem nagyon jön be ilyen terepre, de sügereket látok rendszeresen, ahogy fröcskölve űzik a kicsiket. Még elég magasan van a vízállás, de már látni a meder alját, a megbúvó tuskókat és a kishalakat. Szinte hihetetlen mennyiségben van apró, még csak néhány milliméteres ivadék. Jelek szerint jól sikerült az ívás és a kelés is. Kell is a szép számú utód. Sokféle a ragadozó. Hal is, más is.
Itt a "végeken" fogtam már nemegyszer törpeharcsát is, így aztán a nagyszámú és sokféle ragadozó "lefölözi" a magáét. Nem marad meg csak a töredéke a kikelteknek. Régebben, láttam itt bent úszni gyönyörű piros koit is, de akkor még zavaros volt a víz, nem sikerült megörökíteni, most meg nem jött. Pedig elképzeltem, a piros hallal úgy nézne ki, mint egy kerti tó. Nem könnyű itt csónakázni, mert a kicsit is mélyre eresztett evező felszedi, felszakítja a növényzetet, a csáklya szintén felhozza az iszapot. Finoman, épp csak merítve az evező tollát, szinte "karcolva" a vízfelszínt szoktam haladni. Meg nagyon lassan és csendben.
Máskülönben elugrana minden élő lélek. Ide az öbölbe, már csak gyönyörködni járok be, horgászni egyelőre nem.
Majd ősszel csukára!

3 megjegyzés:

  1. Istenem!Nincs felemelőbb érzés mikor ebből a sűrű dzsindzsából kell ki cibálni a 10 kilós potyeszt,vagy csupasz horgot!Ha sikerül....!
    Tudoméééén!!!!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű hely! :) Természetjárónak való!

    VálaszTörlés
  3. Inkább nem "rendetlenkedek" itt mindenféle pontyokkal, mert..
    ..-Tényleg gyönyörű hely!

    VálaszTörlés