A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 6., vasárnap

Kész a....?

Kész a híd? Dehogy van, csak használható! Egyelőre.
Nemes egyszerűséggel félbehagyták. Nem tudom mi okból, de az arborétum felőli három áthidalást megerősítették, a forrás felőli elemeknél pedig csak a járófelületen bütyköltek kicsit, erősítésnek nincs nyoma. A pontont is elszállították, eszerint a közeljövőben nem is tervezik a híd teljes megerősítését. A bejárati kapu felőli második áthidalásnak nem jósolnék túl hosszú időt. Jól látszanak a képen az erősítéshez beszerelt fémelemek is, de természetesen nem ezért készült a fotó. A kacsák végett! Az arborétumból kifelé jövet vettem észre a korlátokon ülő kacsapárt és Zsömit még sikerült visszahívni a hídról, mielőtt "ledübörögte" volna őket. Azután már csak "befogni" és lassan-lassan közelítve, lépésenként exponálni kellett, hogy megszülessen a kép.

Kész az arborétum? Dehogy van, csak be lehet menni! Egyelőre.
Azért egyelőre, mert ha valami okból nem jönnek a beígért fükaszával, akkor már bemenni sem lesz érdemes. Mellig, néhol nyakig ér a fű és nem látszik amit rejt. Például a kivágott fák után hátrahagyott tuskót, az el nem szállított ágakat, rönköket. A képen is jól látszik az ágak szövevénye, amint belóg a látómezőbe. Mondjuk tíz centivel alacsonyabbra vágott tuskó fölött már elmenne a kés, ha a nyesedéket nem nőtte volna át a gaz, akkor bátran lehetne nyírni. Így nem tudom! Változatlanul nem látom a koncepciót ami köré épül a felújítás. Most olybá tűnik, hogy csak kivágták az öreg fák egy részét, illetve a vadhajtásoktól megtisztították a ligeteket, meg felnyestek egy csomó megmaradt fát. Nem tudom! Nekem nem látszik az elgondolás. A Deseda arborétum közigazgatásilag Magyaregres faluhoz tartozik. Bók László polgármester sok érdekességgel, de sok elszomorító dologgal is megismertetett bennünket. Ezeket a dolgokat nem adom tovább, mert nekünk mesélte. Nyilatkozni fog ő a sajtónak is nemsokára. Annyit elárulhatok nem kellett vitába szállnunk egymással. Nagy szó ez tőlem, de kaszálás előtt nem megyek be többet, mert lassan én sem bírok menni a hatalmas gazban, Zsömi szegény meg pláne nem. Néhol szinte megkötözte a hosszú és erős aljnövényzet, úgy kellett kiszabadítani. Megpróbált ugrálva haladni, mint télen a nagy hóban, de akkor meg kimerült hamar a meleg miatt. Vérszívót meg beszedett ötöt, dacára az erős és megbízható kullancs irtó nyakörvnek. Minket megóvott a hadi gyakorló. Jelenleg egyáltalán nem látogató és kiránduló barát az arborétum területe. Csak fanatikusoknak!

3 megjegyzés:

  1. Nem lesz itt rend soha?
    A kacsakép klassz. És azt hiszem az a lényeg.

    VálaszTörlés
  2. Hétfőre igérték a fűkaszát, ma csütörtök és semmi!

    VálaszTörlés
  3. A kacsás kép nekem is tetszik! :) Nagyon szépek! Az állapotok már nem annyira. Kár. Szívesen elsétáltam volna a barátnőmmel. De azt hiszem maradok a külső partokon.

    VálaszTörlés