A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 22., kedd

Veszélyes cselekedet!

Egyszer már "foglalkoztam" a vöröskereszt eme használtruha gyűjtő konténerével. Most foglalkoztak vele sajnos mások is!
Sajnos megint nem úgy, amire rendeltetett! Valaki (v. valakik) felgyújtotta. Nem tudom, hogy kinek csípte a szemét, de az arra járókét a füst. Zsömivel épp indultunk volna Melindáért, mikor észrevettem a "magában füstölgő" konténert és hívtam a tűzoltókat. Nem hiába, mert hűteni kellett, majd gyorsvágóval kinyitották, úgy sikerült az izzást elfojtani. Azóta én is "füstölgök!"
Ki gyújtogatott? Mondjuk elképzelhető a konténer "vámszedői" valami okból. Velük nem foglalkoznék, mert nem valószínűsítem, hogy bármit is olvasnának, pláne nem blogot és engem. Nem jut el hozzájuk az üzenetem! Mondjuk elképzelhető, hogy csintalan gyerekek. Esetleg egy figyelmetlen "bagós" felnőtt, aki a ruhákkal együtt véletlen beleejtette a csikkét. Ez utóbbit azonban kevésbé hiszem, ám lehet. Végül is mindegy, feléjük már legalább nem abszolúte nulla az esélyem! Rossz húzás volt! Nagyon rossz!
Először is, a benne lévő ruhaféleségek pocsékba mentek, nem a rászorulóknak! Másodszor, az izzó fémről lepárolgó festék belélegezve mérgező! Harmadszor, az izzó ruhák, főleg ha sok a műszálas füstje szintén! Negyedszer, a konténerben sem csekély kár keletkezett! Ötödször, veszélybe kerülhettek volna a mellette parkoló gépjárművek! Hatodszor, veszélybe kerülhetett volna egy túl kiváncsi és tudatlan gyerek, vagy felnőtt aki megpróbál belenézni a betöltőn és a levegőre éledő láng megcsapja! Hetedszer, ez a kivonulás nem kevés pénzbe került a tűzoltóságnak! Nyolcadszor, elvonta az erőt gyújtogató!
És ha közben életeket kellett volna menteni? Bárki is tette, meggondolatlan és veszélyes cselekedetet vitt véghez!
Minden elismerésem és köszönetem a tűzoltóké! Jöttek habozás nélkül és gyorsan! Tették a dolguk szakszerűen, precízen, szervezetten!
Ahogy profiktól elvárható!

5 megjegyzés:

  1. Felelőtlen emberrel lassan Dunát lehetne rekeszteni. Lehet, őket kellene használni homokzsák helyett, így egyszerre több problémát is megoldanánk!

    VálaszTörlés
  2. Az ork már csak ilyen állat Józsikám!Ha nem tudja megszerezni amit akar inkább elpusztítja,tönkrevágja,felgyújtja,csak hogy másnak se jusson belőle!Anti - szocializálódunk!

    VálaszTörlés
  3. A szomszédom szokta ilyesmire mondani, hogy „a hülye ember egy se normális”. Sajnos az ilyen homály, meg másmilyen okos, de kártékony emberekkel együtt kell élnünk.

    VálaszTörlés
  4. Nagyapám meg úgy szokta mondani:
    "Bolond lukból bolond szél fú!"

    VálaszTörlés