A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. október 22., péntek

Szakszerűnek...

Szakszerűnek sem nem mondható, sem nem tűnik, de mindenesetre érdekes megoldás. Csak azt nem tudom mire?
Mármint, hogy mire megoldás?
Jó vastag, úgynevezett bálazsineg. Hatalmas a teherbírása, nem akarom a kedélyeket szítani, de egy ember súlyát is megbírja. Ebből következhetne, hogy az anyósülésen ülő személy "majrévas" hiányában abba kapaszkodik. De!
Az ablaktörlő nem bírja meg! Hacsak nem kettős megoldásban, mert felhúzott ablaknál lehet belül kapaszkodni, kívül meg az ablaktörlőt tartja. Már ha, elég bivaly az ablakemelő és jó szorosan csípi a zsineget! Vagy egyszerűen csak az ablaktörlőt tartja, hogy menet közben le ne tépje a menetszél? Akkor viszont minek kell ennyire erős zsineg? Kétlem, hogy ennek a tipusnak a végsebessége indokolná a túlbiztosítást. Ez a zsineg Schumacher versenygépén is megtartaná az ablaktörlő lapátot. Ha volna rajta!
Jut eszembe, esetleg az ablaktörlő szerkezet hibája miatt kell. Arra gondolok, felfelé elviszi a lapátot, de kézzel kell visszahúzni. Na, ez lehet! Azt azért megkövetelve hogy, esőben két személy kell a biztonságos haladáshoz. Most látom csak, ráadásul két szálat sodortak össze! Az már valami! Az amúgy is több szálból font bálazsineg duplán összefogva akár vagyonvédelmi célt is szolgálhat. Bár kitartó nyisziteléssel elvágható még így is. Csak az idő tényező, ugye!? Nem is elvetendő ötlet! Idegen javak eltulajdonításakor nem szabad sokáig piszmogni, mert az idő előrehaladtával nő a lebukás esélye! Nem is rossz! Tényleg nem. Azért én -biztos ami biztos- inkább a többszálas acélsodronyra esküdnék. Mint például a bowden, vagy a spirálkötél!
Csak arra meg rohadt nehéz csomót kötni!
Akkor ezen még " agyalok" kicsit és...............!

6 megjegyzés:

  1. A dolog nem újkeletű: http://bit.ly/9jjQWt Ez egy általánosan használt megoldás az ablaktörlő meghibásodásakor. A vastagságát én sem értem. A mérnökúr kissé túltervezte a rendszert: erősen hibatűrő...

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. A ruszki (pardon a szovjet) kocsiknál, nem meglepő a túlméretezés. Az инженер csak az eredeti feelinget akarta a маленький проблем orvoslására.
    Ha elég hosszú a bálamadzag, egy személy is elég, a sofőr is kezelheti. Vagy automatizálhatja, ha a kormányküllőre köti, csak akkor arra ügyeljen, hogy olyan utat válaszon, ahol sokszor kell balra fordulnia.

    VálaszTörlés
  4. Arra nem is mertem gondolni, hogy a vezető kezelné! Ilyenek nincsenek, hogy vezetés közben kézben tartott mobillal telefonálás, cigarettázás, evés, jégkrémezés, vagy bármi ami elvonná a vezető figyelmét. "Nem is láttam Ilyeneket!" Ezek városi legendák! Vagy nem? Nem!

    VálaszTörlés
  5. Nem városi legendák. Engem már csaptak el mobilozás miatt.

    VálaszTörlés
  6. A manóba! Meséld el egyszer okulásként!

    VálaszTörlés