A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. február 20., vasárnap

666 (hatszázhatvanhat)

Ismerős szám ugye? Ez egy híres szám, sőt mondhatni hírhedt. Ez egy természetes szám, palindrom szám. És van egy bibliai jelentése ...
Kíváncsi lennék rá, hogy aki olvassa, mire gondolhat, miért került ez a szám ide?

Üsse kő! Megpróbálom. Kezdjük ott, hogy az én kedvenc számom, mondhatni szerencse számom a hármas. Ott van a képen az is.
Hogy miért a hármas? Nos igazából roppant egyszerű. Ha születési évem számjegyeit összeadjuk, az eredmény osztható hárommal.
A születési hónapom számjegyeinek összege is osztható hárommal.
A születési napom számjegyeinek összege szintúgy hárommal osztható.
Ez nem minden. Ha az egész számsort, tehát év, hó és nap számait összegezzük az eredmény hárommal osztható. De az évszám második számjegye, a hónap második számjegye és a nap második számjegye önmagukban is hárommal oszthatók. Ha az évszám első és harmadik, vagy második és negyedik számjegyét adjuk össze, a kapott eredmények hárommal oszthatók. De, egy számsornak leírva az év, hó és nap, ami nyilvánvalóan tízmilliós nagyságú számot eredményez, mondanom sem kell hárommal osztható szám. És még nincs vége!. Ha ezt a tízmilliós számsort megfordítjuk és úgy írjuk le egy számnak, akkor egy még nagyobb tízmilliós számsort kapunk, ami tán mondanom sem kellene hárommal osztható.

Azt hiszem, ebből már könnyeden kiszámítható akár napra is, hogy mikor születtem, és érthető a hármas számhoz való "viszonyom". .... Nem?
Nos, nem bánom, fussunk neki még egyszer. ............ Hülye vicc, tudom!
Összegzem röviden. Azért a hármas a szerencse számom, mert egyszer egy "sivár" hajnalon így döntöttem, természetesen azóta ragaszkodok hozzá és mindenféle marhaságokat találok ki igazolásként.

Mert természetesen, amúgy kicsit sem vagyok babonás. Van egy különleges kőből csiszolt markos "dobókockám". Ott van a képen az is. Reggel, mikor kimászok a pihe-puhából, kézbe veszem és meggurítom. Vagy az ágyon, vagy a szőnyegen, mert bár kő, de viszonylag puha. Kímélem. Ne kopjon feleslegesen szegény. A gurított eredmény az aznapi számom. Ha hatost dobok, ami hárommal osztható .....
Ok, ok! Nem kell idegeskedni, nem kezdem újra. Viszont megfigyeltem dolgokat. Például mikor horgászni megyek. Ahhoz ugyebár szerencse is kell. Ha reggel hatos a dobás, akkor több halat fogok. Vagy nem. Mikor egyes a dobás, akkor természetesen kevesebbet fogok. Vagy nem. Közbülső számoknál attól függ, melyikhez van közelebb. Vagy kevesebbet fogok, vagy többet. Vagy semmit. Rafinált ez a kocka! Nehéz kiismerni.

Ugye, eddig nem volt nehéz követni a 666-os számhoz vezető utat?
Ez a szám is hárommal osztható, sőt egyes tagjai is, összege is, visszafelé ....... Bocsánat! Véget vetek az idegelésnek és komolyan rátérek a tárgyra.

Hatszázhatvanhat. Gondolom most már van aki felemlegette a poklot és már megfordult a fejében egy-két "barátságos" gondolat. A "Fenevad"!
Közöm nincs hozzá becsület szóra! Ez a blog 666. sorszámú bejegyzése.

Jó szórakozást kedves olvasó. Megyek iszok egy kortyot a csuklásra.


13 megjegyzés:

  1. Fergeteges ötleteid vannak, komolyan. Ilyen se füle se farka bejegyzést, amin még szórakozni is lehet... :) Nem sámli!

    VálaszTörlés
  2. Számolj utána Joe fiam. Nem kamu.
    Saját kútfőből jött. Köszi Monik!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó:)) Viszont én nem egyszer találkozom ezzel a számmal és bizony az embereken átfut a hideg tőle!

    VálaszTörlés
  4. Nem mondtam én, hogy kamu, csak hihetetlen ötleteid vannak. Soha nem jutott volna eszembe ezt kiszámolgatni. Nagyon jó!
    Nekem nem futkos a hideg a hátamon ettől a számtól. Az ördög hívószáma? Egy fenét... :)

    VálaszTörlés
  5. Ha egy szám osztható 3-al, akkor annak a számjegyeinek az összege is osztható 3-mal. Ebből a szempontból mindegy hogy milyen sorrendet csinálsz. Ettől persze még érdekes a fejtegetés.

    VálaszTörlés
  6. Ott a pont... :))
    Ám de gratulálok, hogy már ilyen sok bejegyzésnél tartasz! Várom a 999 címűt...

    VálaszTörlés
  7. Ez érdekelne Anikó Kedves. Írd meg légyszíves.
    Nem hívószáma. A "Fenevad" jele!
    Köszi Annalíz!
    Cssss! Műhelytitok! Nem mindenki matek faktos.
    Köszönöm! 999? Az is osztható hárommal.

    Ám de halljátok sátáni kacajom!
    Hanyast dobtam reggel?................Hármast.

    VálaszTörlés
  8. Tudod, hogy nincsenek véletlenek.
    A hármas szám, mindig is szerencseszám volt.
    Nagyon tetszett a számmisztikád.
    Szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  9. Amúgy kicsit sem vagy babonás!A számolás sem semmi!

    VálaszTörlés
  10. Én most komoly leszek! A vadállatnak van neve, ez a név pedig egy szám: 666. De fontos tundi, a 666 nem 6 db 100-as, 6 db 10-es és egy 6-os, hanem 3 db 6-os. A hatos szám a Teremtő Isten ellenségeivel kapcsolatos. Egy filiszteus férfi a refaiták közül „rendkívül termetes" volt, és „hat-hat ujja volt kezein is, lábain is" (1Krónikák 20:6). Nabukodonozor király, hogy egyesítse az imádatban politikai tisztviselőit, felállíttatott egy aranyszobrot, amely 6 könyök széles és 60 könyök magas volt. Amikor Isten szolgái megtagadták az aranyszobor imádatát, a király tüzes kemencébe vettette őket (Dániel 3:1-23). A hatos szám nem ér fel a hetessel, amely Isten nézőpontja szerint a teljességet jelképezi. Ezért a három hatos égbekiáltó tökéletlenséget szemléltet. A név azonosít egy személyt. Hogyan azonosítja hát ez a szám a vadállatot? János apostol azt mondja, hogy ez egy „emberi szám", nem pedig egy szellemszemély száma; a név tehát megerősíti, hogy a vadállat földi, így emberi kormányzatot jelent. A hatos szám nem ér fel a hetessel, ennélfogva a 666 - a háromszor szereplő 6-os szám - találó név a világ hatalmas politikai rendszerére, mely szánalmasan elmarad Isten tökéletességre vonatkozó irányadó mértékeitől. A Jelenések 13:1-4, 18 tanulsága: Ez a vadállat - melyet Sátán hozott létre, és melynek ő ad hatalmat - a 666-os számot viseli, mely nagymérvű tökéletlenségre utal. Ha megértjük, mit jelképez a vadállat, az segít, hogy ne kövessük csodálattal, és ne is imádjuk, mint ahogy az emberiség általában véve teszi (Ján 12:31; 15:19).

    VálaszTörlés
  11. Magdi, Georgina, László! Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés