A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. március 11., péntek

Csónakjavítás

Íme így néz ki lecsupaszítva.
Leszedtem róla minden fa kiegészítőt az oldalsó merevítő szálaktól kezdve a fenék és ülés borításig.
Csak az üvegszálas váz maradt. Azután szépen lecsiszoltam a már vastagon felhordott több festékréteg jó részét.
Elő is jöttek a régi színek. Volt ez a csónak már barna, fehér, okkersárga, zöld, meg gondolom ezek variációi. A belső részen még lesz bőven csiszolni való, meg egy két ponton javítani és erősíteni is kell a testet. Azután jöhet a festés, majd a fa szerkezetek szabása és beszerelése. Nagyobb meló, mint gondoltam.
Ezek itt a száradóra kitett és már lazúrral kezelt faanyag, amiből majd elkészítem a belső palánkolást, üléslapokat a farba, középre és az orrba, no meg a fenék borítását. Kívül pedig hosszú szál léc fut majd egyben a palánkon, az védi a csónaktest szélét, oldalát és ad merevítést is a műanyagnak. Tart ameddig tart, nem akarom elkapkodni, úgymond összecsapni a munkát. Még jó, hogy Joe fiaméknál tudom csinálni az udvarban, mert ez nem lakótelepi meló. Közben meg Zsömi is elvan a két másik kutyával Józsiék Bundásával és Kicsivel. Most így állok.
Egy nap elment a lazúrozással, egy a szétszereléssel csiszolással. Egy kell még a belső csiszoláshoz és csónaktest javításra, egy a festéshez és egy a famunkákhoz Ha nem jön közbe valami váratlan akadály. De jönni fog. Naná!
Mindig jön. Hosszú évek tapasztalata mondatja velem.

4 megjegyzés:

  1. És tessék mondani, most milyen színű lesz?

    VálaszTörlés
  2. Sötétbarna a víz alatti és halvány barnás a feletti rész, de sötétbarnára pácolt fa kiegészítőkkel. Ha kész lesz megmutatom. Ha el nem cseszem. De istenuccse megfordult a fejemben, lelakkozom így ahogy van. Nagyon retro lenne nem?

    VálaszTörlés
  3. Én is pont erre a retró dologra gondoltam a képet elnézve de bármilyen is lesz ahogy látom és ahogy írod megdolgozol vele,bár azt gondolom te ezt szereted csinálni.Kíváncsi leszek majd mégis mit döntöttél milyen színű lesz?!Jó munkát,és jó időt kívánok hozzá szeretettel!

    VálaszTörlés
  4. Attól is függ a döntés, hogy egyáltalán létezik-e olyan lakk, ami megmarad az üvegszálas poliészter testen. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés