A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. november 24., csütörtök

A kíváncsi és ...

A kíváncsi és torkos új lakó.
Néhány napja hogy megjelent és letelepedett a "Jéghatáron".
Azóta ideje nagy részét a vízen lebegve tölti, kisebb részét meg a levegőben. Sirályfélének nézem, de hogy milyen? Nem tudom.
 Keveset repül, pedig tud. Nem mint az a régi történetben szereplő madár, amit törött szárnnyal visszahelyeztünk az "Éltető elem"-be. Nagyon kíváncsi madár és nem is túl félénk. Jól elvan a csónakok körül.
Elnézegeti a dobálózást, bár legutóbb erre majdnem ráfizetett.
Egy pillanatra a begye, az éhsége és a vadászösztöne vezette.
Tőlem nem messze horgászott egy sporttárs, halszelettel, fenekező készséggel. Bedobáskor lecsapott rá a torkos és elragadta röptében a halat. Ragadta volna! Csakhogy a süllőző horog és a zsinór nem engedte, a súly meg a vízre loccsantotta. Szerencséjére nem volt nagyon messze a csónaktól, nem küzdött nagyon és nem nyelte mélyre a horgot.
Hamar visszanyerte a szabadságát. Nem nagyon vette a szívére a bakiit, mert repült egy tiszteletkört, majd nem túl messze visszatelepedett a vízre.
Egyedül van a fajtájából. Tán elszakadt tőlük valamiért és most pihen? Meglehet. Egy biztos. A jég jövetelével, neki majd mennie kell.

6 megjegyzés:

  1. Kedves MJ! Bocsánat, hogy megint "szakmai" kérdéssel fordulok Önhöz: mindennap új képeket látok a blogjában; magam is blogspotos blogger vagyok/szeretnék lenni, de már legalább 1 hete nem tudok képet feltölteni a szerverre. Megjelenik a "KÉSZ" című ablak, de ott már hiába kattintgatok, nem történik semmi - az ablak be sem csukódik.
    Legyen szíves segíteni, mi lehet a baj?
    Köszönöm: Miviana

    VálaszTörlés
  2. Hm! Ez érdekes, mert én nem is emlékezek ilyenre, hogy "kész" ablak. Remélem tudok segíteni, leírom, én hogyan töltöm fel.
    1. Megnyítom az új bejegyzés ablakot és ott "katt" a "Kép beszúrása" ikonra.
    2. Ekkor bejön egy másik ablak, ott katt a "Fájlok kiválasztása" mezőre.
    3. Erre megjelenik egy újabb ablak, ahol ki kell választani a képet "kijelölöm) és a "Megnyitás" gombra kattintva már be is tölti a képet az előző ablakba.
    4. A "Kijelölt hozzáadása" feliratra kattintva pedig a képet behelyezem az új bejegyzés mezőbe.
    Ezzel majdnem kész is.
    5. Végzetül méretezem és megszabom az elhelyezését. Ezzel kész, lehet mellé írni s szöveget, mikor pedig teljesen kész a bejegyzés, akkor agy végső mentés és vagy közzététel, vagy eltárolom piszkozatként, avagy ütemezem a megjelenést.

    Ha így nem jelenik meg a kép, akkor azt javaslom, hogy mivel a Picasa Webalbum szolgáltatásába mindenképp fel kellett töltődnie, meg kell próbálni onnét a beillesztést. Ekkor a 2 pontbéli ablaknál nem a "Fájlok kiválasztása" az első lépés, hanem a "Picasa Webalbumok szolgáltatásból" felirat. Megnyitja a Picasát, ott meg kell nyitni a blog albumot, visszakeresni a kívánt képet és a képre kattintva kijelölni és már mehet is a "Kijelölt hozzáadása".
    Remélem tudtam segíteni. Nagyon szívesen teszem máskor is, pláne ha hasznos is. :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kolléga, köszönöm az újabb segítséget!
    Kérésem elküldése után ötlött eszembe, hogy talán az a helyzet, mint a "more" linknél: a "Bejegyzések" szerkesztőablak "Írás" típusát kell a képek beszúrásához használni.
    És tényleg! Azt az ablakot én soha nem használom — a "HTML-kód szerkesztése" címűben szoktam dolgozni, s éveken át onnan is működött a képek beszúrása (az általam említett "KÉSZ" ablak annak során látható, még ez órában is). Néhány hete azonban — úgy látszik — a Blogger megváltoztatta a "rendszert", mert a HTML-kód szerkesztőből a képek feltöltése jelenleg nem lehetséges.
    Mégegyszer köszönöm szépen: Miviana

    VálaszTörlés
  4. Igazán nincs mit! Örülök neki, hogy a probléma simán megoldódott. :)

    VálaszTörlés
  5. Szépséges fotó.
    Igaz álom-madár:)

    VálaszTörlés
  6. - El is reppent, mint az álom. Ma már nem láttam. :)

    VálaszTörlés