A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2013. április 5., péntek

A szeme ...

Megőszült. Az elmúlt pár évben gyorsan megőszült. A képeket nézegetve meg kell állapítsam, még egy éve márciusban sem volt ennyire fehér. Volt már rajta, volt a pofiján világos, de nem ennyire.
Tizedik éve már ... A tíz év alatt, szinte mindenütt ott volt ahol mi.

Az Ő életkor számításukkal mérve ez már nagy idő. Az első eltelt két esztendő egy 24 éves ember korának felel meg, utána 5:1 a számítás. Zsömi, ezen számítás szerint az ősszel lesz -emberi léptékkel mérve- 64 esztendős.
Megőszült, kevesebb lett a mozgásigénye, szeret már rápihenni a dolgokra.
Azért a lelkesedése, ha menni kell, az töretlen. Nem hízik, és lusta sem lett. Csak kicsit kényelmesebb, megfontoltabb. Meg kicsit hízelkedőbb.
Jobban elvárja a babusgatást - meg is érdemli-, jobban szereti a meleget és kevésbé az esőt. Hóban viszont, változatlanul egy gyerek.
No és a szeme! A szeme ..., az a két szem, az a régi!

12 megjegyzés:

  1. Kívánom nektek, hogy tartsa meg Zsömit a jó Isten sokáig erőben, egészségben....
    Nekem Afgán agaram volt, ami nagytestűnek minősült, (ami más életkor számítást jelent nagytestű kutyáknál) és Ő is a felelős állattartásnak köszönhetően, majdnem nagykorú lett, több mint 17 évnyi, emberi időben élt közöttünk...
    Úgy tudom, hogy a kistestű kutyáknál is rengeteg a 14-16 éves korosztály.
    :)))
    Az öregsége miatt kényszerültünk rá némi (kutya) frissítésre, (akkor volt 10 éves) ami visszahozta a régi mozgásigényét, életkedvét, ami szerintem sokban meghosszabbította az életkorát...mert egy játszópajtás mindig jól jön, ebben a kutyavilágban!
    :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet érte! Remélem még tartja, vagy egy évtizednyit. Még egy kutyus? Bevállalnám, ha újra kertesben lennénk. Így nem. Viszont nem jár rosszul, mert így én vagyok, leszek a játszótársa. Egy igazi "nagykutya"! :)

      Törlés
  2. A kutyák hűségesebbek mint az emberek . Fájdalmas , ha egyszer elmegy....azóta nem tartok kutyát .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz! Tartok tőle majd én is így leszek.

      Törlés
  3. Igen!...A szemei!!!
    Sohasem fogom elfelejteni Csöpim utolsó pillantását!
    Beleégett a lelkembe...
    Ahogy nézem Zsömi drága szemeit, olyan érzésem van, mintha
    újraélném azokat a kegyetlen perceket...
    Zsömi és Csöpi... Vajon hogyan hasonlíthatnak ennyire egymásra?
    Kérlek, vigyázzatok rá!!
    Itt a téren a házunk előtt szoktam látni Csöpi jó barátnőjét, felette is eljárt már az idő! Az őszülő kutyapofi felviláglik az erkélyemre, ha sétálni viszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beleég. Nekem már most. Megértem hogy nem tudod feledni. Ez már örök rejtély marad, ez a hasonlóság. Vigyázunk rá! Nagyon! Nagy népszerűségnek örvend, nem csak idehaza, de baráti körökben is.
      Zsömi nagy szerelme úgy egy éve eltűnt. Nem tudom az okát, mert igen régóta a gazdiját sem látom. Néha eszébe jut Zsöminek és akkor elhúz addig a házig, kicsit bámul befelé, azután hazavisz.

      Törlés
  4. Akinek nem volt kutyája,nem tudja milyen az ÖRÖK HŰSÉG.Mindig boldogan látom,olvasom,ha valaki önzetlenül tud az állatokhoz hasonulni.Írásod nagyon tetszik,nem kell hozzá kommentár.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! H'ába kérem! Egy húron ... :)

      Törlés
  5. Ez a kép...és ez az irás!!! Akinek van kutyája, az tudja milyen érzés. Én is szoktam "más" szemmel nézni a mi Ody kutyánkat. Eszembe jut, milyen kicsike volt, mikor idekerült...és látom most, hogy már majd 8 éves. És igen: Azok a gyönyörü kutyaszemek...ha beszélni tudnának.

    És ilyenkor végig futnak elöttem a "volt kutyáink ( akik még az anyu házában csak az én kutyáim voltak. És esezmbe jut a vizslánk Frakk, aki már itt az új házunkban élt velünk...és egy reggel holtan találtuk. Minden elözetes nélkül.:*(

    És azóta sem szeretnék másik vizslát....és egyelöre másik kutyát sem. De ha egyszer eljön az a pillanat, hogy el kell búcsuznom, akkor biztos vagyok benne, hogy menhelyi kutyát szeretnék. De remélem Ody kutyánk még sokáig velünk lesz!

    Kivánok nektek is hosszú kutyás életet! És még sok boldog éveket!:-*))))

    Batorba :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenben megértjük egymást és mindenben egyetértünk. "Kutyafronton" biztosan. :)
      Nagyon szépen köszönöm s viszont kívánom! :)))

      Törlés
  6. Ezekből a tükörfényű szemekből árad a gazda iránti szeretet.
    Gyönyörű kutya Zsömi:)
    Sokáig tartsa meg nektek a Jóisten, kedves Józsi!

    VálaszTörlés