A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2015. augusztus 28., péntek

Sárga géva

Na! Végre! Már hiányoltam.
A gombászást is és a géva gombát is.
Általánosan elterjedt, feltűnő méretű, színű, stb, stb, ... és én még eddig egyszer sem leltem rá.
Következtetés? Amerre én járok, arrafelé pont nem gyakori.
Pedig nem bánnám!

Mivel erősen csersavas s egyes vélekedések szerint nyersen mérgező, ezért alapos -legalább húsz perces- hőkezelés javasolt. Betartottam. Sőt.
A rántani való zsengébb részeket tejben előáztattam úgy egy órányit, majd főztem bő fél órát. Kihűlés, lecsepegtetés után panír s sütés.
Én nem mondom, hogy hűűűűű meg haaaa és ááááááh! Azért nem, mert nem szoktam hanyatt esni a száraz csirkemelltől. Ez olyasmi. Nem igen maradt gomba íze, állaga a száraz csirkehúshoz hasonlatos. "Csirkepaprikás" is lett belőle.
Ettől függetlenül, nagyon nem bánnám ha megmaradna a palettán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése