A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2016. december 22., csütörtök

Vadvíz

Hoztam két fotót, egyrészt megmutatni, hogy a vadvíz akkor is vad s veszélyes ha mégoly szelídnek is tűnik.
Másrészt pedig azért, megmutatni miért is nem hülye a rendőr amikor szürkületkor leparancsolja az önfeledt korcsolyázót a jégről.
Pont tíz napja említettem, hogy veszélyes még, s pár napra rá újságcikk is született arról, a rendőrök parancsolták le a korcsolyázókat a Deseda jegéről.

Az intézkedéssel szerintem semmi baj, sőt! Baj azokkal a hozzászólókkal van, kik megkérdőjelezik az intézkedést és természetesen a rendőröket ekézik.
Eltelt azóta több mint egy hét s még vannak ekkora szabad vízfelületek.
Több is, nem csak ez az egy. Mellesleg pedig a jég mozog, mert húzzák ki alóla a vizet. Hogy miért? Nem tudom. Biztosan oka van, mert megy el a víz a jég alól, tehát engedik a zsilipen. Vannak a fagytól védettebb területek, van hol a dombok alól beszivárgó langyosabb talajvíz, vagy más okból bejutó a tó vizénél melegebb víz gyengíti a jeget, vagy esetleg meg is akadályozza a befagyást. Ezeket csak nemes egyszerűséggel hőforrásként említik a tavat járók s ismerők. Ezek igazi veszélyforrások!
Korlátozott látási viszonyok közt a korcsolyázó esetleg nem veszi észre, letér a megszokott útvonaláról, arról nem beszélve őt sem látják s ha netán baj van akkor segítség sem lesz.
Nem akarom ezt túlbeszélni, aki ésszel végiggondolja maga is rájön s belátja.
Belátja azt is a rendőr a bajt akarta megelőzni s meglehet meg is előzte.
Ez a két fotó azon a részen készült ahol egy hete intézkedtek s hát ugye ott a nyitott víz s ha figyelmesen megnézitek a képeket ott vannak a korizók is.
Ma kevesen voltak. S míg ott voltam nem jött a nyitott részhez senki túl közel, nem kísértette a szerencséjét. Így is helyes! Így is legyen!
A vadvíz soha nem kér áldozatot. Nem kér, hanem ha adják, hát elveszi!

1 megjegyzés: