A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2018. április 18., szerda

Megérdemelt pihenőn

Zsömi igazán megérdemelte ezt a délutáni, csónak ringatós, napsütéses pihenőt. Kemény délelőttje volt.
Délelőtt orvosnál járt. Megkapta a szokásos évente esedékes kombinált injekciót, átesett az ilyenkor szokásos rövid vizsgálaton és most még körömvágásban is részesült.

Ez utóbbi pláne szokatlan volt neki! Már a rendelő láttán elkapta a szokásos izgalom, majd ez a váróban csak fokozódott.
Érdekes, de a vizsgálóasztalon már annyira nem remegett. Gondolom levette, most már mindegy. A szuritól még a szempillája sem rebbent. A vizsgálatot is igen türelmesen, rezzenés nélkül viselte el. A körömvágástól már kicsit húzódott. Szokatlan volt. Nem csoda. Eddig vágni nem kellett, lekopott a sok mászkálásban.  Most, hogy bő esztendeje már a kora okán annyira nem aktív, hát ennek is eljött az ideje.

Megérdemelte hát a pihenést, a kikapcsolódást.
Nyilván nem először volt velem az idei szezonban, csak eddig nem örökítettük meg. Horgászattal egybekötött csónaktúra volt a jutalma. Induláskor egyből összefutottunk a busa tetemeket gyűjtő halőrökkel. Kellemes meló lehet, főleg a vontatmányon, a hullaszállító csónakban! Na ja!
Előbb kellett volna nekiveselkedni. Amíg még nem voltak ennyire szagosak. El is kerültük őket nagy ívben, de hát a szél .... az az áldott jó, hűsítő szél!
Fentebb az ágban, két helyen is horgonyt vetettünk, mindegyiken elidőztünk pár órát. Egy szerelékkel harcsára, egy másikkal békés halra. Zsömi addig pihent. Napozott, nézelődött. Szemmel látható volt, jól érzi magát. A halfogás izgalma elmaradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése